Diaľnica A13 (Taliansko)

z Wikipédie, slobodnej encyklopédie
Diaľnica A13 (Taliansko)
Diaľnica A13 (Taliansko)
Diaľnica A13
Trasa A13
Trasa A13
Základné údaje
Správca Autostrade per l'Italia 
Celková dĺžka 116,7 km 
v prevádzke 116,7 km
Štát Taliansko Taliansko
Región Emilia-Romagna
Benátsko 
Výjazdy 11 (v prevádzke) 
Križovatky 4 (v prevádzke) 
Premenlivé dopravné značenie na A13
Premenlivé dopravné značenie na A13
Premenlivé dopravné značenie na A13 
Objekty na trase

Diaľnica A13 (tal. Autostrada A13) je 116,7 km dlhá diaľnica v severnom Taliansku, ktorá spája mestá Bologna a Padova a regióny Emilia-Romagna a Benátsko. A13 nie je súčasťou žiadnej európskej cesty.

Diaľnica je spoplatnená na celej svojej dĺžke, pričom mýtne poplatky sa vyberajú na mýtniciach umiestnených na výjazdoch. Správu a údržbu komunikácie zabezpečuje spoločnosť Autostrade per l'Italia.

Popis trasy[upraviť | upraviť zdroj]

Diaľnica prechádza Pádskou nížinou, ktorá leží v severnej časti Apeninského polostrova. Trasa začína v diaľničnej križovatke s A14 severne od mesta Bologna. Odtiaľ vedie priamo na sever okolo miest Ferrara a Rovigo a po takmer 117 kilometroch dosahuje diaľničnú križovatku s A4 pri meste Padova.

Diramazione Padova Sud[upraviť | upraviť zdroj]

Diramazione Padova Sud je diaľničný privádzač z diaľnice A13 do južnej časti mesta Padova. Privádzač je dlhý 4,3 kilometra a je vybudovaný v štyroch jazdných pruhoch so smerovým rozdelením jazdných smerov. Spoločnosť ANAS túto komunikáciu eviduje ako súčasť diaľnice A13, prevádzkovateľ Autostrade per l'Italia uvádza označenie D13 (Diramazione Padova Sud).

Galéria[upraviť | upraviť zdroj]

Iné projekty[upraviť | upraviť zdroj]

Externé odkazy[upraviť | upraviť zdroj]